Welke Zwembadverlichting kiezen.

Als u na gaat denken over zwembadverlichting voor uw (nieuwe) zwembad moet u eerst beslissen wat u wilt. Zwembadverlichting is er in vele soorten en toepassingen. Dit artikel kan u helpen de voor u meest geschikte zwembadverlichting te kiezen.

Zwembad bouwen en zwembadverlichting.

Uit het brede scala van zwembadverlichting moet u een keuze maken wat u wilt benadrukken, en hoe u dat kunt bereiken voor de grootste impact. Voor sfeerverlichting is het niet waarschijnlijk dat u ingebouwde zwembadverlichting zult kiezen, maar als u licht wilt hebben om te kunnen zien bij het zwemmen van uw baantjes, is normale buitenverlichting of sfeerverlichting waarschijnlijk niet de juiste keuze.

Het volgende wat u zult moeten beslissen is uw voorkeuren in het zwembad ontwerp in te passen. U kunt kiezen uit verschillende soorten zwembadverlichting.LED staat voor Light Emitting Diode, dit type verlichting maakt gebruik van kleine halfgeleider apparaten die elektrische energie omzetten in een discreet licht dat ook van kleur kan veranderen. LED wordt al toegepast in de nieuwste verkeerslichten. Kijk maar eens goed naar deze lichten en je zult zien dat ze bestaan uit vele kleine bolletjes die eigenlijk lijken op kerstverlichting.

LED maakt gebruik van dezelfde soort technologie als energiezuinige verlichting. Het is niet alleen mooi met zijn veranderende kleuren maar ook praktisch.

U zult merken dat LED zwembadverlichting ongeveer 80% minder energie verbruikt in vergelijking met andere zwembadverlichting. Bij LED kunt u het normale witte licht gebruiken voor een grotere zichtbaarheid of verschillende kleuren om uw zwembad er geweldig uit te laten zien. Als u de van kleur veranderende LED zwembadverlichting vergelijkt met andere verlichting, is het grootste pluspunt dat LED verlichting er net zo goed uitziet en een besparing geeft op uw energierekening.

Halogeen- en gloeilampen zorgen voor een goed licht in alle hoeken van een zwembad. Halogeen wordt vaak als verlichting gekozen door milieubewuste huiseigenaren omdat er geen schadelijke gassen worden uitgestoten in de atmosfeer. Milieubewust hoeft echter niet te betekenen dat u geen goede verlichting kunt hebben.

Het aanraken van een LED lamp is geen probleem omdat de lamp geen warmte afgeeft. Niet alleen is er niet langer een gevaar voor verbranding door de lamp, het stelt je ook in staat om te genieten van de van kleur veranderende effecten.

De rest is aan u, nu u weet dat er veel beschikbare opties zijn is alles wat u moet doen beslissen welke geschikt is voor u.

Leave a Reply

  

  

  


3 × four =