Wat is communicatie eigenlijk?

Je hebt het vast wel eens in je directe omgeving gezien, twee mensen die denken dat ze met elkaar communiceren. De betekenis van communiceren is dat het een activiteit is waarbij personen verbaal en non-verbale signalen uitwisselen met elkaar. Het is daarbij van belang dat de ene communicator luistert en oplet wanneer de ander de signalen afgeeft! Je praat hier feitelijk over de zender en de Communicatie op de werkvloer! Communicatie is zeer belangrijk als je verder wilt in je loopbaan.

Een werkomgeving moet natuurlijk inspirerend zijn maar het kan natuurlijk ook tegenvallen doordat de mensen die met elkaar werken niet met elkaar samenwerken en hun eigen doelstellingen er op nahouden. Het is een feit dat je collega’s vaker ziet dan je eigen vrienden of je familie. Op de werkvloer spelen vaak andere krachten. Wanneer er gecommuniceerd wordt dan kan dit zijn vanuit ieders eigen overlevingsstrategie. Afhankelijk van het karakter van de persoon wordt er verschillend op bepaalde zaken gereageerd.

Uiteindelijk communiceren wij de hele dag door. Iedereen is de hele dag aan het observeren, luisteren, praten of het verzenden van non-verbale signalen. Elke vorm van communicatie is met doel. Iemand probeert de ander iets duidelijk te maken.

Hoe verbeter jij je communicatieve vaardigheden?
Een belangrijk aspect voor communicatie is dat je duidelijk en open communiceert. Daarnaast is het van belang dat jij je assertief opstelt en niet onder laat sneeuwen. Communiceer met respect voor de ander. Door gebruik te maken van een personal coach of het volgen van bepaalde trainingen kan ook jij je communicatieve vaardigheden verbeteren!

Leave a Reply

  

  

  


fourteen − 5 =