Wat is de Chromecast? 1

De Google Chromecast is een nieuwe HDMI-stick van Google. Door de Chromecast in je TV HDMI-poort te stoppen en de setup éénmalig te doorlopen, kun je vervolgens je favoriete films, series en foto’s direct naar je TV streaken. Je hebt hiervoor geen smart-TV nodig: het enige wat je TV nodig heeft is een HDMI-poort.

Voordelen

Het voordeel van de Chromecast is het feit dat je geen nieuwe TV hoeft te kopen. De meeste TV’s die na 2008 zijn gemaakt hebben wel een HDMI-poort, maar kijk toch nog even goed voordat je een Chromecast bestelt. Een ander voordeel is dat je geen kabels, verloopstekkers of dure systemen hoeft aan te schaffen. Een Chromecast HDMI-stick kost maar € 35, in vergelijking tot de € 110 die de Apple TV kost.

Mogelijkheden

De Chromecast werkt met apps en hangt af van de ondersteuning van andere apps. Een voorbeeld: YouTube ondersteunt Chromecast en dus kan je vanaf YouTube direct video’s bekijken op je TV. Dit geldt ook voor Netflix en een aantal andere partijen. De Chromecast is nog maar net uit in Nederland. Dagelijks komen er nieuwe apps bij, die je in staat stellen nieuwe media te streamen. Een aantal dagen geleden kwam er een app beschikbaar om de foto’s van je iPhone direct te streamen naar de TV en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Meer lezen: Chromecast specificaties.

Chromecast kopen

Wil jij een Chromecast kopen, dan kan dat. De Chromecast is te koop bij de Google Play Store voor maar 35 euro. De verzendkosten bedragen hier drie euro, maar de Chromecast zal hoogstwaarschijnlijk snel verkrijgbaar zijn bij andere webshops. In de Google Play Store kan je alleen betalen met Google Wallet, waardoor je een credit card moet koppelen aan je account. Wanneer de Chromecast beschikbaar is in andere webwinkels (waar je wel met iDeal kan betalen), is nog niet bekend.

One comment on “Wat is de Chromecast?

  1. Reply RonaldM mei 31,2014 19:42

    Update: De Chromecast is inmiddels ook te koop bij Bol.com, MediaMarkt en Coolblue!

Leave a Reply

  

  

  


5 + 4 =