Van woning-ruilen komt huilen?

Van ruilen komt huilen, zegt men. Maar niet altijd. Neem nou woningruil.

Waarom woningruil?

Als je huis al lange tijd te koop staat kun je kijken welke opties er nog zijn om toch te verhuizen. Een van de mogelijkheden die er zijn is woningruil. Het is best mogelijk dat in de door jou beoogde regio een woningeigenaar op zoek is naar een woning in jouw omgeving. Ruilen kan in dat geval een optie zijn.

Financiën en woningruil.

Woningruil hoeft niet met gesloten beurs plaats te vinden. Als er verschil in waarde is tussen de twee huizen dan moet het verschil bijgepast worden. Maar wanneer je twee partijen hebt die beiden willen verkopen, zal men vaak coulanter zijn met de prijs.

Een ander voordeel is dat men op dezelfde dag als de tegenpartij kan verhuizen dus er zijn geen kosten voor tijdelijke woonruimte.

Notaris

Uiteraard moet e.e.a. vastgelegd worden bij de notaris. Ook de 2 procent overdrachtsbelasting moet gewoon betaald worden.

Ook bij huurwoningen is ruilen mogelijk. Maar de ruil mag pas plaatsvinden met goedvinden van de wooncorporatie.

Hoe ruilen?

Het internet biedt diverse mogelijkheden en veel informatie betreffende woningruil. Laat je tevens voorlichten door je makelaar over deze vorm van woningverkoop. Want het heet ‘ruilen’, maar in feite is het een ‘gewone’ verkoop.

Van ruilen komt woonplezier!

Leave a Reply

  

  

  


four × 2 =