Studeren in Zuid-Korea: Wat moet je regelen?

Zuid-Korea wilt graag meer buitenlandse studenten naar haar land krijgen. Zoals bekend is onderwijs voor het land zeer belangrijk. Buitenlandse studenten zijn dan ook zeer welkom. Misschien heb jij reeds besloten om in Zuid-Korea te gaan studeren, voor een halfjaar een jaar, of misschien wil je er wel een complete opleiding doen. Maar denk dan wel aan een goede voorbereiding en dat je met bepaalde zaken rekening houdt. Wij helpen je alvast een eindje op weg!

Visum

Het eerste waar je aan moet denken is dat je een visum moet regelen. Buitenlandse studenten hebben een D-2-visum nodig. Binnen twee maanden (om precies te zijn negentig dagen) nadat je aan bent gekomen moet je je bij de immigratiedienst melden en laten registreren. Het kan ook zijn dat dit via de universiteit gebeurt, als jij ze machtigt om dit te doen. Vergeet ook niet de Nederlandse ambassade te informeren.
Ten tweede is het natuurlijk heel belangrijk dat je bent verzekerd! Buitenlandse studenten moeten een ziektekostenverzekering afsluiten bij de National Health Insurance Corporation. Met deze verzekering kan je in elk ziekenhuis terecht voor medische zorg. Bovendien is het goed te betalen. Vaak is er een kantoor van deze instelling te vinden op de campus.

Studiepunten

Ten slotte moet je natuurlijk goed met je thuisuniversiteit regelen dat de studiepunten die je in Zuid-Korea haalt wel kunnen worden meegerekend in je Nederlandse programma. Het zou immers zonde zijn als deze punten niet geaccepteerd worden en ze uiteindelijk niet op je Nederlandse diploma terechtkomen. Bovendien kan het puntensysteem ook verschillen van het Nederlandse. Het puntensysteem in Zuid-Korea lijkt op dat van de Verenigde Staten.

Universiteit

Weet je al dat je in Zuid-Korea wilt gaan studeren, maar nog niet aan welke universiteit? Kijk dan eens naar de HGU, een universiteit in de stad Pohang. In Nederland zit er overigens ook een onderwijsinstelling die de afkorting HGU gebruikt, zie: https://www.facebook.com/hogeschoolgeesteswetenschappen.utrecht

Leave a Reply

  

  

  


4 × five =