Samsung Galaxy S5 kopen

Het is alweer bijna twee weken geleden dat de Samsung Galaxy S5 officieel werd aangekondigd, en de eerste reacties van potentiële gebruikers verschillen erg van elkaar. Dit is eigenlijk niet zozeer de schuld van een tegenvallend product, maar van de vele geruchten en de enorme verwachtingen. Veel consumenten hoopten op een spannender en metalen ontwerp met hardware specificaties die de concurrentie weg zouden moesten blazen, maar het lijkt op het eerste gezicht te gaan om een evolutie en geen revolutie. Toch hoeft dit niet als een negatief punt te worden gezien, want het nieuwe ontwerp, camera, interface en de hardware zien er simpelweg zeer goed uit.

Wij hebben voor jou de drie nieuwe beste functies op een rijtje gezet. Een Samsung Galaxy S5 kopen die mogelijk hierom:

Water- en stofbestendig

Het eerste wat Samsung tijdens de presentatie van de Galaxy S5 aankondigde is dat de smartphone IP67 gecertificeerd is, waardoor het bestand is tegen water en stof. De behuizing van de Galaxy S5 laat stof geen enkele kans om binnen te dringen en ook zal het toestel een meter onder water kunnen liggen gedurende 30 minuten, hoewel je het klepje van de USB 3.0 poort niet moet vergeten dicht te doen.

Camera

Waar de hardware niet veel verschilt met bijvoorbeeld de Galaxy Note 3, kunnen we niet ontkennen dat Samsung indrukwekkende stappen heeft gezet qua camera technologie. De nieuwe 16-megapixel sensor van de Galaxy S5 maakt gebruikt van de ISOCELL technologie, waardoor de camera foto’s schiet van hoge kwaliteit in zowel een donkere als schemerige omgeving. Daarnaast zorgt de nieuwe en krachtige 2,5GHz Snapdragon 801-soc ervoor dat er nog meer mogelijk is dan op de Galaxy S4 en Note 3.

Eén van de nieuwe functies is Phase Detection Auto Focus. Deze optie kan vaak worden gevonden op de veel duurdere DSLR camera’s, en zorgt ervoor dat de sensor veel sneller kan scherpstellen, zo claimt Samsung dat de camera van de Galaxy S5 in slechts 0,3 seconden kan scherpstellen. Er is zoals gebruikelijk HDR beschikbaar, echter wordt alles nu in real-time verwerkt, waardoor je een preview kan zien wanneer je moet beslissen of je wel of niet gebruik wilt maken van HDR. Verder is de HDR modus niet ook beschikbaar bij het opnemen van video’s. Met de Selective Focus modus kun je bepaalde objecten scherpstellen, en de achtergrond laten vervagen voor een artistiek effect.

Daarnaast is het ook mogelijk om video’s te schieten in 4K voor extreem hoge kwaliteit, echter is er wel een tijdslimiet vanwege de grote bestanden die deze opnames veroorzaken.

Vingerafdrukscanner

De geruchten gingen al sinds begin 2013, maar de Galaxy S5 beschikt dan toch daadwerkelijk over een vingerafdrukscanner die net zoals op de iPhone 5S verwerkt is in de thuisknop. Om gebruik te maken van de scanner registreer je eerst je vinger via het instellingen menu en veeg je deze van de onderkant van het scherm over de thuisknop. Met de scanner kun je de Galaxy S5 ontgrendelen, privé modus openen waarin je allerlei vertrouwelijke bestanden kan opslaan en transacties afronden via PayPal.

Een Samsung Galaxy S5 kopen is inmiddels overal te koop in Nederland voor een adviesprijs van 699 euro.

Leave a Reply

  

  

  


four × 4 =