Samsung Galaxy S5: De beste functies

De Samsung Galaxy S5 heeft een nieuw ontwerp gekregen en een aantal nieuwe functies waardoor het in onze ogen een waardige opvolger is van de Samsung Galaxy S3 en Galaxy S4. Niet alleen is de hardware onder handen genomen, maar op de Galaxy S5 vinden we een vernieuwde TouchWiz versie en daarbij is de smartphone ook nog een IP67 gecertificeerd. Wij hebben daarom speciaal voor jou een aantal redenen op een rijtje gezet waarom de Galaxy S5 een betere keuze is dan de iPhone 5S, HTC One, Moto X en Nexus 5.

Samsung Galaxy S5

IP67 Certificatie
Het is voor de eerste keer dat Samsung een Galaxy S smartphone heeft gemaakt met een Ingress Protection beoordeling van 67. Dit betekent dat de Galaxy S5 volledig is beschermt tegen stof, en de behuizing kan 1 meter onder water liggen gedurende 30 minuten zonder schadelijke gevolgen.

Snellere autofocus
De meeste moderne smartphones van deze tijd hebben een autofocus op de achterkant zitten, maar Samsung heeft deze traditionele functie volledig herzien. Dankzij de Phase Focus Detection functie kan de Samsung Galaxy S5 veel sneller scherpstellen dan andere smartphone op de markt.

Selectieve Focus
Sony introduceerde op de Z2 met Background Defocus al een vergelijkbare functie, maar de Galaxy S5 kan foto’s schieten en daarna de achtergrond vervagen door op een bepaald object op de foto te focussen. De camera focust zich op het detail van het boject en vervaagt de achtergrond waardoor het net lijkt of je inzoomt op het doel.

Vingerafdrukscanner
Eerder introduceerde Apple op de iPhone 5S al een vingerafdrukscanner en nu is deze functie ook te vinden in de thuisknop van de Samsung Galaxy S5. De scanner kan worden gebruikt om het toestel te ontgrendelen, maar ook financiële transacties af te ronden in combinatie met PayPal.

MiMo
Samsung heeft op de Galaxy S5 de vijf generatie Wi-Fi 802.11ac geïnstalleerd. Deze technologie verdubbelt het aantal Wi-Fi verbindingen en maakt het daardoor in potentie 2x sneller dan conventionele Wi-Fi antennes die eerder door high-end smartphones werden gebruikt.

Een Samsung Galaxy S5 abonnement is nu af te sluiten, echter zal de daadwerkelijk levering pas vanaf 11 april van start gaan.

Leave a Reply

  

  

  


8 + 10 =