Riemen, combineer ze met je schoenen

Je draagt een kostuum en je wilt een riem dragen omdat je dat mooier vindt, geen bretel wilt dragen of omdat het nodig is, dan is het wel zo handig om je daarbij aan de paar ongeschreven regels te houden die er zijn.

De belangrijkste is toch wel de kleur en het uiterlijk van de riem. In een kostuum wil je dat alles netjes bij elkaar past en niet te veel blingbling is. Liever dus geen grote D&G logo’s of Louis Vuitton patronen. Zakelijk draag je een normale lederen riem die het liefste van 1 stuk leer gemaakt is, gevlochten riemen zijn iets te casual. Deze riem heeft het liefste een mooie zilverkleurige gesp en een passende maat, ga dus niet zelf extra gaatjes maken, dan wordt het stuk na de gesp te lang. Wel zijn er riemen die je net voor de gesp kunt afschroeven wat korter kunt knippen, zo kun je de lengte gemakkelijk passend maken.

De kleur kun je het beste afstemmen op de kleur van je kostuum dit is vaak donkerblauw, grijs of zwart. Dit combineer je vervolgens met dezelfde kleur schoenen, dat zorgt voor een mooi en verzorgd beeld. Je kunt dus bruine schoenen prima passend maken met een bruine lederen riem.

Nu heb je natuurlijk niet al te veel paar schoenen, wil je dus op veilig gaan, kies dan vooral voor zwarte kleuren, zwart is een kleur die bijna overal passend mee te maken is. Ook zijn reversible riemen erg praktisch, je kunt dit type riem aan 2 kanten dragen. Je kunt de ene kant dus bruin hebben terwijl de ander kant zwart is, 2 riemen voor de prijs van 1. Door de gesp om te draaien heb je direct een andere look.

Leave a Reply

  

  

  


2 × 2 =