Plannen voor een vijver ?

Van plan tot uitvoering

Als je al geruime tijd hebt rondloopt met plannen om met de vijveraanleg te gaan beginnen is een goede voorbereiding en informatie vergaring gewenst. Anders kunnen de plannen wel eens eindigen in een echte nachtmerrie met een hoop narigheid tot gevolg. Waar moet je zoal rekening mee houden bij een vijver aanleggen ?

Maak dus een goed plan. Maak een kleine tekening waarop aangegeven wordt hoe de vijver gesitueerd wordt in de tuin. Houdt daarbij bijvoorbeeld ook al rekening met de bezonning van je tuin. Een vijver die de gehele dag in de zon ligt zal bijvoorbeeld snel opwarmen, waardoor er diverse problemen kunnen ontstaan. Zorg dus ook voor wat schaduw gedurende de dag.

Bekijk daarnaast goed welke materialen je wilt gaan gebruiken. Er zijn nogal wat mogelijkheden met diverse materialen. Veel gebruikt is bijvoorbeeld vijverfolie. Maar ook dat is er weer in diverse soorten. Een overzicht van soorten vijverfolie met daarbij de prijzen kunt u vinden door op deze link te klikken.

Daarnaast is het belangrijk om vooraf te weten of u vijverplanten en vissen in de vijver gaat doen. Als u beiden wilt gaan doen is het gebruik van een goed vijverfilter en een goede vijverpomp erg belangrijk.

Maak een checklist

Een checklist maken voordat u begint met de aanleg van een vijver is geen overbodige luxe. Op een checklist staat bijvoorbeeld :

  • situatietekening maken
  • materiaalgebruik
  • soort vijver
  • soort vijverfilter en vijverpomp
  • gebruik van verlichting in de vijver
  • soorten vijverplanten
  • benodigd materiaal voor uitvoering

Een goede voorbereiding bezorgd u wellicht een perfecte vijver waar u optimaal van kunt gaan genieten. Lees erover of laat u goed voorlichten door een vijverspecialist.

Leave a Reply

  

  

  


20 − 9 =