Optimaliseer uw website

Zorg ervoor dat zoekmachines uw website goed kunnen indexeren. Dit doet u door de techniek van de website zoekmachine vriendelijk in te richten. Dit is mogelijk op vele manieren.

Zoekmachine vriendelijke url’s

Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw website zoekmachine vriendelijke url’s heeft. In plaats van bijvoorbeeld website.nl/pageid=54 krijgt u dan website.nl/zoekmachine-vriendelijke-url. Zoekmachines snappen niets van cijfers en vreemde tekens. Wel kunnen ze inmiddels woorden begrijpen. Neem deze tip dus zeker ter harte.

De laadtijd en snelheid van uw website

Zoekmachines zijn dol op snelle websites, u toch ook? Hoe vervelend is het wanneer het lang duurt voordat een website volledig is geladen. Dit heeft vaak te maken met grote afbeeldingen en filmpjes die moeten inladen. Dit is een echt irritatie punt. Hoe vaak klikt u zelf niet een website weg die er te lang over doet om te laden? Juist! Zorg dus dat uw website snel is.

De taal van de website

Zoekmachines kijken tegenwoordig ook naar de taal van de website. Niet alleen de taal waarin u de teksten heeft geschreven. Maar ook de zogenoemde taal-tag. Niet iedereen weet het bestaan van de taal-tag af. Kijk in de bron van uw website of de taal-tag de juiste taal aangeeft!

Help de zoekmachine met indexeren

Door een robots.txt bestand te installeren en een XML sitemap te genereren zorgt u ervoor dat zoekmachines uw website beter kunnen indexeren. U kunt tevens aangeven welke pagina’s (bijvoorbeeld admin pagina’s) niet geïndexeerd mogen worden. U wilt beter gevonden worden? Help de zoekmachine dan een handje!

Zelf doen of uitbesteden?

Alles wat u zelf kunt doen is mooi meegenomen. Echter kan het ook interessant zijn om eens de expertise van een online marketing bureau in de arm te nemen. Naast bovenstaande punten zijn er namelijk nog tal van punten waarop uw website geoptimaliseerd kan worden. Een online marketing expert weet al deze punten en kan dit ook voor u doorvoeren.

Leave a Reply

  

  

  


four × three =