Naamsbekendheid krijgen voor uw bedrijf

Tegenwoordig zijn er veel manieren om een dienst, product of event onder de aandacht te brengen. Voor concerten of optredens worden bijvoorbeeld in de stad posters opgehangen, advertenties geplaatst in lokale nieuwsblaadjes en kranten, flyers uitgedeeld op straat of tijdens andere evenementen en ga zo maar door.

Reclame en promotie

Als een product of dienst onder de aandacht van de mensen wordt gebracht met de bedoeling om nieuwe klanten te krijgen of meer omzet en winst te behalen, spreken we van reclame of promotie. Kijk naar de vele tv-spotjes tussen de programma’s door bij de commercieel omroepen, de reclameboodschappen op de radio om maar een voorbeeld te noemen. Maar ook het openbaar vervoer en bedrijfsauto’s worden ingezet om reclame te maken voor een bedrijf of onderneming. Soms voor een geheel nieuw product, maar vaker voor het bedrijf of onderneming waar de desbetreffende bedrijfswagen toe behoort. Een goed voorbeeld daarvan zijn de vele aannemersbedrijfjes, schilders en stukadoor die naast hun bedrijfsnaam en logo ook dikwijls de website vermelden op hun auto.

Relatiegeschenken

Bij relatiegeschenken is het vooral de bedoeling om bestaande klanten tevreden te houden en te behouden als klant door ze om de zoveel tijd een leuk presentje of echt mooi cadeau te geven. Ook in dat geval worden de relatiegeschenken zoals agenda’s, pennen en aanstekers meestal bedrukt met de naam van het bedrijf om extra reclame te maken. Relatiegeschenken bedrukken is in ieder geval een promotiemiddel dat veelvuldig gebruikt wordt in de zakenwereld en met succes. De bestaande klant is namelijk tevreden met de business gift en laat aan familie, kennissen en vrienden het cadeau zien waardoor die ook weer geconfronteerd worden met de naam van het bedrijf dat de relatiegeschenken heeft bedrukt. Je kunt deze vorm van reclame maken vergelijken met bijvoorbeeld mond op mond reclame. Steeds meer mensen krijgen informatie over het bedrijf dat wordt gepromoot.

Leave a Reply

  

  

  


one × five =