Klantenservice bij het kopen van sieraden belangrijker dan u denkt!

U bent aan het shoppen voor sieraden, maar u komt er niet uit! U heeft een probleem, een vraag of opmerking over het product wat u aan het bekijken bent. Persoonlijk contact, face2face is niet mogelijk want de sieraden worden alleen online verkocht. De enige opties zijn mailen, bellen en hulp vragen op de live chat van de sieraden webshop. Dit zijn de opties die mogelijk zijn en hier zitten zowel voordelen als nadelen aan. Welke optie het beste werkt is natuurlijk persoonlijke voorkeur, toch willen wij hieronder voorbeelden geven die uit onze ervaring het beste werken als u sieraden koopt.

We gebruiken in bij elke optie hetzelfde voorbeeld van een sieraden webshop.

Voorbeeld: Stel u heeft een klacht over de gekochte sieraden.

Optie 1: Bellen

Het grootste voordeel van bellen is wellicht dat u emotie beter kunt laten overkomen in uw boodschap die u aan de sieraden webshop wilt overbrengen. De persoon die u spreekt moet naar u luisteren en zal daarom eerder geneigd zijn om direct informatie te geven. Dit is anders dan bij een e-mail, waarop soms dagen gewacht moet worden voor je een reactie krijgt op een e-mail. Het nadeel van bellen is wel dat er kosten van uw abbonement of prepaid in rekening worden gebracht. Het tweede nadeel is dat het mensen kan afschrikken, sommige mensen zijn niet comfortabel in het uitleggen van hun probleem over de telefoon. Ze vinden zichzelf soms dan als zeurderig overkomen. Het derde nadeel is het doorverbinden, daar kan soms veel tijd in zitten

Optie 2: E-mailen

E-mailen van uw probleem over de sieraden kan zeer handig zijn om uw probleem zeer uitgebreid op papier te zetten. Dit omdat u er langer over na kan denken als aan de telefoon het geval is. De klacht kan hierdoor beter begrepen worden door de sieraden webshop en kan zorgen voor een betere afhandeling van uw probleem. Het tweede voordeel is ook doordat het op papier staat heeft u bewijs dat u die persoon gecontacteerd heeft.

Optie 3: Live Chat

Als uw armband bijvoorbeeld kapot is wilt u natuurlijk meteen antwoord! Dit kan via een live chat, de beheerder van de website krijgt meteen een berichtje mits hij online is. Het nadeel is wel dat er minder emotie in zit als bij een telefoon gesprek en de beheerder kan offline zijn waardoor de functie eigenlijk precies hetzelfde wordt als de e-mail.

Ieder heeft zijn eigen voorkeur dus kies verstandig bij het verwerken van uw klacht.

 

 

Leave a Reply

  

  

  


two × 3 =