De mooiste plekken om te mediteren

Wat zijn nou de mooiste plekken om je meditatiekussentje neer te legen te mediteren?

Rustig in de bergen van het Himalaya

Je denk al snel om je terug te trekken in de bergen van het Himalay. Net zoals de boeddhistische monniken vroeger tijdens een retraite deden. Maar ja, toen kwam er iemand uit het klooster regelmatig met een bakje water en rijst langs terwijl jij lekker op je meditatiekussen kan blijven zitten. Dat is nu vast ook nog wel te tegelen, maar niet meer vanzelfsprekend. Maar er is hiervoor vast nog wel wat te regelen!

Toch,… wellicht kan je het ook dichter bij huis vinden.

Mediteren in de natuur

Wat is er heerlijker dan je meditatiekussen gewoon ergens in de natuur neer te ploffen. Je object van de meditatie kunnen dan de volgens zijn, of de wind door de bomen of de golven van de zee. Heerlijk om echt even tot rust te komen en één met de natuur te worden.

Natuurlijk is het in het dichtbevolkte Nederland wel zo dat je de kans loopt dat je wordt gestoord door mensen of een loslopende hond.

Meditatie thuis of in een meditatiecentrum


Wil je echt ongestoord kunnen mediteren (los van buren die mogelijk lawaai produceren) dan kan je dit wellicht nog het beste thuis doen. Creëer een vaste plek waar je standaard je meditatiekleed en meditatiekussen hebt liggen. Zorg ook voor een ritueeltje waar je jezelf prettig bij voelt, bijvoorbeeld door het opsteken van wierook. Op die manier krijg je er discipline in en op een gegeven moment zelfs een sterk verlangen om te gaan mediteren.

Voor meer informatie en inspiratie over meditatie kijk ook op http://meditatiezwolle.nl/meditatie-lessen-zwolle/

Leave a Reply

  

  

  


one × five =