Betaalbare schilder vinden

Een betaalbare schilder vinden is nog niet zo makkelijk, vaak zijn de schilderwerken gewoon duur en is het lastig om de juiste schilder te vinden voor uw schilderklus. Om toch een zo goed mogelijke schilder te vinden voor de laagste prijs is het handig om een bepaald stappenplan aan te houden wat we hieronder zullen beschrijven.

Wat natuurlijk wel in ogenschouw moet worden gehouden is dat er niet blind voor de laagste prijs gekozen moet worden, de kwaliteit die uiteindelijk geleverd wordt moet van doorslaggevend zijn, en dat natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk. Kortom zoek de beste prijs/kwaliteit verhouding voor een goedkope schilder voor uw schilderwerk.

Stappenplan goedkope schilder vinden

  1. Inventariseer welke werkzaamheden precies uitgevoerd moeten worden: wanneer u precies weet wat er allemaal moet gebeuren kunt u een duidelijke offerte aanvraag doen waar diverse schilders op kunnen reageren.
  2. Maak een duidelijke offerte aanvraag, geef precies aan wat er moet gebeuren. Dus hoeveel vierkante meter op wat voor ondergrond. Is het buiten of binnen schilderwerk. En heeft u een voorkeur voor een bepaald soort verf (glas, mat, latex).
  3. Dien de offerte aanvraag bij meerdere schilders in. Geef aan dat u een gespecificeerde offerte wilt. Dat betekent dat de schilders die reageren aan moeten geven hoe de kosten precies verdeeld zijn. Kosten voor arbeid, materiaal, voorrijkosten, eventuele steigers enzovoort.
  4. Leg de schilder offertes naast elkaar: omdat de offertes gespecificeerd zijn kunt u direct zien waar het verschil in kosten vandaan komt. U kunt dan met deze informatie bij de duurdere bedrijven vragen waarom bijvoorbeeld de arbeidskosten een stuk hoger zijn dan bij de goedkopere. U kunt op die hogere kosten eventueel afdingen als een ander bedrijf een stuk goedkoper is.
  5. Na het één en ander onderhandeld te hebben kunt u de goedkoopste schilder er tussen uit pikken en deze uw klus laten uitvoeren.

Aandachtspunten schilder kiezen

Zoals gezegd moet u niet alleen afgaan op de laagste prijs. Er kunnen natuurlijk addertjes onder het gras zitten. Vraag daarom bij de schilder die het goedkoopst is of hij referenties kan opgeven zodat u kunt zien wat voor werk er geleverd wordt door desbetreffend bedrijf. Ook kunt u aan vrienden en kenissen vragen of zij ervaring hebben met een goed schildersbedrijf, dat zijn waarschijnlijk de meest betrouwbare referenties.

We kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: een goedkope schilder zoeken is nuttig om te doen, maar verlies nooit de kwaliteit uit het oog.

Leave a Reply

  

  

  


sixteen + 15 =