Auto kopen / importeren uit Duitsland

Het is niet een geheim dat dat autodealers in Duitsland vaak beter zijn om luxere auto’s te kopen dan autodealers in Nederland. Dit geldt niet direct voor nieuwe auto’s, maar wel altijd voor auto’s die zo goed als nieuw zijn met maar een paar duizend kilometer op de teller. Auto’s die in deze categorie vallen worden ook wel Jahreswagen genoemd. Dit is een auto die weinig kilometers op de teller heeft staan, goed is onderhouden en met veel snufjes erop. Kortweg, een nauwelijks gebruikte auto voor zeer gemakkelijk een paar duizend euro of meer minder. De vermindering in kosten kan wel eens oplopen tot 30%.

Prijsverschil Duitsland – Nederland

Desondanks dit grote prijsverschil worden er nog steeds tal van auto’s van deze categorie in Nederland gekocht, terwijl een paar honderd kilometer verderop vaak al een goedkopere, maar gelijkwaardige versie staat.

De meeste mensen maken zich zorgen of er wel garantie op deze geïmporteerde auto’s zit. Niemand heeft er natuurlijk zin in om voor een kapotte lamp helemaal naar Duistland te rijden (om misschien onderweg nog eens te worden aangehouden voor dezelfde kapotte lamp).  Daardoor heeft een auto van 1 of 2 jaar oud nog Europese fabrieksgarantie. Het is überhaupt niet een probleem, want vaak kunt u zonder problemen zo met een Duitse importauto naar een Nederlandse garage.

Auto kopen in Duitsland

Ook vragen mensen zich vaak af wat er met het nummerbord gebeurd. Blijft dit Duits of wordt het een Nederlands nummerbord? Ook al koop u uw auto in Duitsland, u moet deze auto nog steeds in te voeren in Nederland. Gelukkig kunnen import bedrijven hier voor zorgen. Zij zorgen dan voor de auto en dan hoeft u er niet meer naar om te kijken.

Natuurlijk is er wel eens de kans dat uw auto geen garantie heeft. Dit is alleen als u uw auto bij eenniet erkende of niet merkgebonden autodealer koopt. Dan is in dat geval de fabrieksgarantie eraf. Of u dit wilt mag u zelf bepalen, aangezien u deauto nog steeds met een groot prijsverschil vergeleken met de auto’s in Nederland koopt.

Meer informatie over auto kopen in Duitsland >>

Leave a Reply

  

  

  


fifteen − 6 =